Лирија лидер во Купот, Балканец ја следи во чекор!

Jasin redzelari prv stip 4.4. 2015

По одржувањето на Државното првенство за сениори трката за Куп победникот на Македонија продолжува, пред се меѓу Балканец и Лирија. Штипјани на Државното првенство освоија 47 поени, а скопјани 43, додека Бучим собра 23 и Безбедност 1.

Сепак, Лирија ја задржа лидерската позиција со 189 поени пред Балканец со 160 и Бучим со 116.

Досега се одржаа пет првенства: Изборно за сениори, Изборно за У- 23, Изборно за јуниори, Изборно за кадети, Државно првенство за сениори. Наредните четири шампионати ќе го дадат победникот на Купот, и тоа: Изборно првенство за пионери, Државно првенство јуниори, Државно првенство за кадети и Државно превснтво за пионери.

Табела – Куп на Македонија

1.Лирија             189

2.Балканец        160

3.Бучим              116

4.Тефејуз             65

5.Скопје               14

6.Неготино          12

7.Вардар               7

 ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО