Ленокс Луис: Трпението на Пулев ќе биде наградено

Kubrat-Pulev-Tony-Thompson

Боксерски легенда Ленокс Луис го поддржува Бугаринот Кубрат Пулев-Кобрата во битката за светската титула во недела против Владимир Кличко.

Британецот изјави дека Кобрата има реална шанса да ги преземе титулате од Кличко..

„Господ дефинитивно му помогна на Пулев. Одложувањето на натпреварот е многу подобро за него. Доби повеќе време за разузнавање, така ги дознал слабостите на Кличко, а тој ги има. Трпението на Пулев е голем плус за него, кој треба да биде награден“, изјави Луис за „Ринг магазин“.

Британецот го има победенобратот на Владимир, Виталиј Кличко, во 2003 година, кога по трет пат стана светски шампион.

Натпреварот е на 15 ноември во Хамбург.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО