Легендарен судија почина на 85-годишна возраст

Еден од најпочитуваните судии во светот на боксот, Милс Лејн, почина на 85-годишна возраст.

„Неговата општа состојба беше значително влошена. Тој беше опкружен со семејството и си замина брзо. Никогаш не знаевме колку време му преостанува.

Ни се чинеше дека цело време се подготвуваме за ова, но невозможно е да се подготвиме за ова. Последниве денови поминавме одлично со него.

Мразеше погреби. Можеме да имаме некакво испраќање, забава во кафеана или слично, но не и традиционален погреб“, изјави Томи Лејн, синот на Милс.

Милс Лејн се справи со многу од најголемите битки од 1970-тите до 1990-тите. Тој стана најпознат по борбата помеѓу Мајк Тајсон и Ивандер Холифилд во 1997 година во МГМ Гранд во Лас Вегас, во која Тајсон му одгриза дел од увото на Холифилд.

На 9 јуни 2013 година Лејн беше примен во Меѓународната боксерска куќа на славните.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО