Кро Кап спарингува со Иши само 60 дена по операцијата (ВИДЕО)

53

Кро Кап спарингува во својата сала! Само два месеци откако ја помина операцијата која ја предизвика една од најешките спортски повреди во светот, Мирко Филиповиќ изгледа како ништо да не му се случило.

Многумина му се смееја на Мирко Филиповиќ кога рече дека по сериозна повреда што ја доживеал, ќе се врати многу пред сите предвидувања и ќе направени два меча до крајот на годината. Но, се чини дека такво нешто може да се случи.

Кро Кап објави снимка од спарингот со неговиот тренинг партнер Сатоши Иши, кој е направена во салата на Кро Кап. И изгледа дека Филиповиќ воопшто не се штеди по ова прашање, иако мора да се признае дека тоа не беше на некое жестоко ниво, каква што е за време на подготовките за борба.

Но, ова е само два месеца по тешката операција. Да не заборавиме дека просечното закрепнување од повредите на вкрстените лигаментите трае помеѓу шест и девет месеци, а некои борци знаеле да губат и повеќе од една година додека потполно не се опорават. Одамна научивме дека Мирко Филиповиќ не е обичен борец ниту обичен човек.

https://www.instagram.com/p/BlxVL2Sl6ue/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

.