Крафворд посака Боб Арум да го ослободи

39

На Теренс Крафорд не му пречи да ја прекине врската со Боб Арум, ако легендарниот промотор не го смета за достоен да биде дел од неговите боксери.

По победата на „Бад“ над Кел Брук, 88-годишниот Арам зборуваше повеќе од контроверзно за својот клиент, велејќи дека нема намера да банкротира во обид да го унапреди.

„Нема проблем, нема проблем. Еднаш го рече тоа – сè е точно. Ако се чувствува така, може веднаш да ме ослободи. Само што ќе го раскинеме договорот. Ако не смета дека треба или не сум доволно вреден за неговата компанија, веднаш ослободете ме. Нема потреба да се чека до меч со Ерол Спенс. Зошто да го направам тоа. Пуштете ме сега и нема да трошам повеќе пари. Ако сум толку главоболка и проблем“, рече Крафорд.