Костовска и Мисини во финалето на Балканското првенство, бронзи за Стефановска и Исмаил

144

Вероника Костовска и Мурсељ Мисини ќе се борат за шампионската титула на Балканското карате првенство за сениори во Истанбул, Турција.

Вероника Костовска во финалето за златниот медал ќе се бори против Ивет Горанова (Бугарија), а Мурсељ Мисини со Блодин Пакаштица (Косово).

Наташа Стефановска и Азиз Исмаил освоија бронзени медали.

Засега ова е билансот на нашите каратисти на Балканското на  кое настапуваат 314 каратисти од 11 земји.

Ова првенство ќе го дефинира списокот на репрезентацијата за Европското првенство во мај во Нови Сад.

Ката жени
Пуликсенија Јованоска – Влатка Киук (Хрвастка) 2-3
Маријана Димоска – Бисерка Радуловиќ (Црна Гора)
Репсаж
Маријана Димоска – Ника Јукиќ (Хрватска) 4-1
Маријана Димоска – Нур Ај Бејза (Турција) 5-0
За бронза
Маријана Димоска – Бојана Младезиќ (Србија)

Мишела Димоска – Миа Рогановиќ (Црна Гора) 3-2
Мишела Димоска – Катарина Пиперин (Србија) 1-4

Кати мажи
Ферри Исиќ – Стефан Сувајчевиќ (Србија) 0-5
Георги Бановски – Атила Братинцки (Романија) 5-0
Георги Бановски – Енес Ибрахим Сефа (Турција) 0-5
Александар Спасовски – Богдан Бонев (Бугарија) 2-3
Јован Васиќ – Андрија Станковиќ (Србија) 0-5

-61 кг
Вероника Костовска – Дијана Милјаниќ (Црна Гора) 2-1
Вероника Костовска – Ајбуке Нур Пунар (Турција) 7-1
Вероника Костовска – Делфина Тадиќ (БиХ) 0-0
Вероника Костовска – Наталија Станојевиќ (Србија) 6-0
Финале
Вероника Костовска – Ивет Горанова (Бугарија)

Наташа Стефановска – Аделина Рама (Косово) 0-0
Наташа Стефановска – Милица Гарибовиќ (Србија) 6-0
Наташа Стефановска – Ивет Горанова (Бугарија) 0-1
За бронза
Наташа Стефановска – Јелена Максимовиќ (Црна Гора) 2-2

-68 кг
Ангела Мојсовска – Саније Коџали (Турција) 3-0
Ангела Мојсовска – Белма Омеровиќ (БиХ) 2-0
Ангела Мојсовска – Ивана Бебек (Хрватска) 0-2

Бојана Манева – Румејса Јилдиз (Турција) 1-1
Бојана Манева –Марина Раковиќ (Црна Гора) 0-2
Репасаж
Бојана Манева –Марина Радичевиќ (Србија) 0-1

Моника Стефановска – Сања Цвркота (Србија) 0-3
Блерта Беќири –Василица Бујиќ (Црна Гора) 3-2
Блерта Беќири – Анита Тадиќ (БиХ) 1-2

-67 кг
Ненад Ќелебиќ – Берк Ерол (Турција) 0-4
Роберто Ацковски – Рајли Муколари (Албанија) 2-3
Давид Петков – Лука Кондиќ (Хрватска) 1-3
Димитар Иливески – Васил Ривов (Бугарија) 2-3

-75 кг
Азиз Исмаил – Ригенц Куруцку (Албанија) 5-0
Азиз Исмаил – Јусуф Сулиќ (БиХ) 5-1
Азиз Исмаил Мурсељ Мисини 1-4
За бронза
Азиз Исмаил – Марин Бркиќ (БиХ) 2-1

Мурсељ Мисини – Доган Атес (Турција) 0-0
Мурсељ Мисини – Марин Бркиќ (БиХ) 2-0
Мурсељ Мисини – Стефан Петков (Бугарија) 8-0
Мурсељ Мисини – Азиз Исмаил 4-1
Финале
Мурсељ Мисини – Блодин Пакаштица (Косово)
 
Доан Османи – Менсур Џозиќ (БиХ) 4-4

Петар Заборски – Маријан Логурушиќ (Хрватска) 0-0
Петар Заборски – Хаки Озбај Ибрахим (Турција) 2-0
Петар Заборски – Беким Баша (Албанија) 0-0

-84 кг
Берат Јакупи – Матија Матијевиќ (Словенија) 1-0
Берат Јакупи – Алвин Карачи (Косово)
Петар Спасеновски – Анес Цонго (БиХ) 0-2
Виктор Крстевски – Звонимир Живковиќ (Хрватска)

+84 кг
Жарко Арсовски – Мухамет Каја (Турција) 1-0
Жарко Арсовски – Дорде Тесановиќ (Србија) 1-1
Семир Ќосовиќ – Карло Рагуз (Хрватска) 2-2
Ipon.mk