„Конор Мек Грегор е на исто ниво со Мухамед Али во менталната војна“

Според Дана Вајт, Конор Мек Грегор споделува барем една особина со Мухамед Али.

Извршниот директор на УФЦ беше гостин во подкастот Фалгрант, каде опфати голем број теми, вклучително и прашања за однесувањето на Мек Грегор надвор од кафезот. Ирската ѕвезда неодамна беше видена како напорно се забавува пред неговото враќање против Мајкл Чендлер, кој е закажан за УФЦ 303 на 29 јуни во Лас Вегас.

Вајт беше запрашан дали е загрижен за фокусот и нивото на подготовка на Ирецот. Дана смета дека Мек Грегор е многу добар во умствените игри, а во ова е на нивото на легендата Мухамед Али.

„Не сакам никого да споредувам со Мухамед Али бидејќи сите знаеме кој е тој и што постигнал. Но, не ми е грижа што некој ќе каже. Али, Конор, и двајцата се на исто ниво кога станува збор за менталната војна. Двајцата најдобри на сите времиња кога станува збор за менталната војна.

Ќе се појави надвор од неговиот камп и ќе го направи сето ова срање. Предвидуваше рунди, смисли ебани неверојатни песни и изреки. Потоа погледнете го Конор Мек Грегор. Исто така прогнозираше рунди за неговите победи. Конор влезе во главата на Жозе Алдо и ги натера противниците да ја играат неговата игра. Тој е буквално на нивото на Али кога станува збор за ментална војна“, изјави Вајт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО