Конор ќе заработи три милиони, а Хабиб еден помлаку на УФЦ 229

Спортската комисија на Невада ги објави износот на платите за УФЦ 229.

Предизвикувачот за титулата во лесна категорија и поранешен шампион Конор Мек Грегор ќе добие 3 милиони долари основна плата, а шампионот Хабиб Нурмагомедов ќе заработи еден милион помалку.

Овој износ не ги вклучува парите од продажбата на ППГ за борците кои имаат процент, како и други примања, освен основните плати.

Ирецот изјави дека очекува да заработи вкупно околу 50 милиони долари.

Шестоцифрен износ ќе дома ќе понесат Тони Фергусон, Ентони Петис и Дерик Луис.

UFC 229:

Хабиб Нурмагомедов (2.000.000 $ / с0 бонус за победа)
Конор Мек Грегор (3.000.000 $ / с0 бонус за победа)

Тони Фергусон (победа од $ 150,000 / 5000)
Ентони Петис (145.000 $ / 145.000 долари)

Овице Сент Прекс (86.000 $ / 86.000 долари)
Доминик Рејес (45.000 $ / 45.000 долари)

Дерик Луис (135.000 $ / 135.000 долари)
Александар Волков (75.000 $ / 75.000 долари)

Мишел Ваттерсон (50.000 $ / 50.000 долари)
Фелис Хериг (40.000 $ / 40.000 долари)

Серхио Петис (46.000 $ / 46.000 долари)
Јусиер Форнига (43.000 $ / 43.000 долари)

Висенте Луке (38.000 $ / 38.000 долари)
Јалин Тарнер (10.000 долари / 10.000 долари)

Аспен Ладд (12.000 $ / 12.000 долари)
Тони Евингер (30.000 долари)

Скот Холцман (20.000 $ / 20.000 долари)
Алан Патрик (25.000 $ / 25.000 долари)

Греј Мајнард (54.000 $ / 54.000 долари)
Ник Ленц (50.000 $ / 50.000 долари)

Рајан ЛаФларе (33.000 $ / 33.000 долари)
Тони Мартин (28.000 долари)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО