Колби Ковингтон: Масвидал се притаи и не сака да се бори

Поранешниот привремен шампион во полутешка категорија Колби Ковингтон вели дека Хорхе Масвидал не сака да се бори со него. Долго се зборуваше за битка меѓу нив овој месец, но тоа не се случи. Неодамна имаше гласини дека УФЦ сакал да се борат на почетокот на 2021 година, но Ковингтон тврди дека Масвидал не сака да се бори против него.

Колби вели дека неговиот поранешен најдобар пријател не ја сака борбата затоа што Ковингтон имал незгоден стил. „Хаос“ откри дека тој дал вербална согласност за борбата и сè е во рацете на „Најлошото копиле“ во ММА, но се притаил некаде.

„Последен пат кога разговарав со Дана ми рекоа дека треба само да го убедат Масвидал и да го натераат да потпише договор за борбата. Рекоа дека ќе биде тешка задача, затоа што тој не сакал да се бори со мене, јасно и едноставно. Хорхе им рече дека не ја сака битката во смисла на стилови. Тој се бори во УФЦ, каде што се најдобрите, а не сака да се бори затоа што не му се допаѓа мојот стил.

Затоа, Масвидал никогаш не бил шампион во УФЦ. Тој е само скршен борец од средна класа. Им дадов збор и подготвен сум за борба. Силно ќе се борам за победа. Ќе им направам настан на обожавателите ширум светот. Ова момче нема друга опција, но верува дека ќе се бори со Конор Мек Грегор или ќе земе лесни пари за реванш со Дијаз“, изјави Ковингтон.

Масвидал е очаен во моментот. Тој не сака да се бори со мене, и јас сум сега број еден. Хорхе не сака да се бори со мене затоа што веќе го стори тоа. Тој знае како ќе завршат работите и не сака да го разоткривам низ целиот свет. Тој во моментов се крие.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО