КФМ: 50 години карате во Македонија ќе се одбележи со меѓународен турнир

Карате федерацијата на Македонија (КФМ) јубилејот „50 години карате во Република Македонија“ ќе го одбележи на 16 декември со меѓународен турнир со учество на неколку земји, по 8 натпреварувачи во секоја категорија, а ќе се организира и свечена академија.

Ова е заклучок што е донесен на последната седница на Извршниот одбор на КФМ.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО