Кендо репрезентацијата ќе атакува на европски медал

229

Македонската кендо репрезентација од 12 до 14 мај ќе настапи на Европското првенство во Будимпешта.

Нашата репрезентација е во група со Шведска и домаќинот Унгарија.

„Ние сме фаворити  за медал. Теѓок предизвик за нас, ама ништо не се знае до самиот крај“, велат од нашата репрезентација.

За македонската репрезентација ќе настапат: Матеј Ивановски, Владимир Кесковски, Александар Петрески, Матеј Јошевски и Андреј Атансовски. Кај јуниорите Олег Бичковски. Во индивидуалниот дел ќе настапат и имаат полесни групи.

Ipon.mk/В.Д.