Кеикс најтрофеен клуб на турнирот во Власотинце

Keiks vo Vlasotince 2016

Карате клубот Кеикс од Скопје е најтрофеен клуб на Меѓународниот турнир во Власотинце, Србија, со 14 златни медли, 10 сребрени и 11 бронзени.

Златни медали освоија: Aлма Kуртановиќ, Бенан Хоџиќ, Марија Петровска (КК Металург), Мелиха Трублајнин, Стефан Апостоловски, Мелдин Куц и Сетфан Прокоповски; екипно-кати девочиња 2005/2006; кумите-девојчиња 2003/2004, 2005/2006 и 2001/2002, мажи 2001/2002, 2003/2004 и 2005/2006 година.

Stefan apostolovski vlasotince 2016

Ipon.mk/В. Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО