Катерина Николоска ќе суди на Европските универзитетски игри во Загреб

Катерина Николоска доби лична покана да суди на џудо турнирот на Европските универзитетски игри на боречки спортови во Загреб, Хрватска, д 30 јули до 4 август.

„Со задоволство ја прифатив поканата, но притоа се консултирав со претседателот на македонската судиска комисија, кој исто тако со задоволство го потврди моето учество“, вели Николоска која работи како тренер во Сплит, но и суди на натперварите во Хрватска и меѓународната сцена (Европските купови).

Џудо натпреварите почнуваат во среда на 31 јули со службеното мерењње, жребот и судискиот состанокот, а завршува во сабота на 3 звгуст со микс тим натпреварот.

„Како спортист имав желба и амбици да настапувам и на вакви натпревати (студенски игри) кои не се бодуваат за европската и светска ранг листа, а сепак се доста добро вреднувани во џудо спортот, на кои се праќаат одлични селекции. Сега ми е драго, чест, задоволство и привилегија дека барем како судија ќе ја претставувам мојата земја и ќе бидам дел од овај прекрасен спортски настан“, истакна нашата поранешна репрезентативка Катерина Николоска.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО