Карлос Маја, Битола и Игор ММА доминираа на Државното првенство во џиу џицу кај сениорите

Вчера во Штип се одржа Државното првенство во џиу џицу во борби, при што кај сениорите доминираа натпреварувачите на Карлос Маја од Скопје, ЏЏК Битола и Игор ММА од Битола.

Во категориите за деца, кадети и јуниори успешно се претставија борците од Дан кју, Игор ММА, Гепард, Осенсеи, Такеда и други.

Осенсеи беше одличен организатор, а за прв пат се врешеше дирекетн пренос од Дражвно првенство во џиу џицу, а го пренесуваше и ИПОН.мк.

Беа прикажани добри борби, посебно во сениорска конкуренција, каде што имаме афирмирани натпреварувачи на меѓународен план.

Резултати

Деца

-25 кг
1. Андреј Костадинов
2. Ѓорѓи Арсов
3. Лука Андонов
 -28
1.Вангел Белташев
2. Стефан Сиљановски
3. Данило Пишев
-30
1. Зоран Колевски
2. Андреј Шошковски
3. Антонио Стојчески
-32
1. Никола Ташков
2. Вангел Белташев
3. Стефан Сиљановски
-34
1. Зоран Колевски
2. Петар Димитровски
3. Божидар Јорданов
-36
1. Данил Николиски
2. Дамјан Николовски
3. Роберт Блажев
-38
1. Данил Николиски
2. Роберт блажев
3. Филип Клобунџиски
-40
1. Јаким Колевски
2. Стефан Донев
3. Мартин Јаников
-42
1. Станислав Грпов
2. Христијан Никовски
3. Давид Трајковски
-45
1. Калин Кирковски
2. Давид Трајковски
3. Станиослав Грпов
-50
1. Филип Денков
2. Филип Клобунџиски
3. Дарко Стојановски

жени -32
1. Ива Трајковска
2. Ева Димитровска
-34
1. Благица Ристова
2. Тања Младеновска
-40
1. Ана Костадинова
2. Благица Ристова
-52
1. Мартина Митева
2. АндрЕа Младеновска
3. Ева Димитрова
-65
1. Давид Дамовски
2. Филип Спасовски
3. Виктор Здравков
3. Андреј Андонов
-68
1. Кенанџан Мејзини
2. Филип Спасовски

Кадетки

-63
1. Ивана Василева
2. Катерина Ацевска
3. Нина Ташкова
3. Драгана Васиќ
Кадети

-65
1. Кенанџан Мејзини
2. Андреј Димитров
3. Кристијан Костов
-80
1. Александар Илиевски
2. Христијан Јованов
3. Кенанџан Мејзини

РЕЗУЛТАТИ ВО НЕ- ВАЗА

ДЕЦА 5-10 категорија 1
1. Петров Петар – Игор ММА
2. Петровски Андреј – Игор ММА
3. Јоновски макс – Карлос Маја
3. Колевски јаким – Дан Кју

5-10 категорија 2
1. Ѓуровски Стефан – ЈЈК Битола
2. Велков Ален – Карлос Маја
3. Блажев Роберт – Дан Кју

5-10 категорија 3
1. Колевски Зоран – Дан Кју
2. Стојчески Антонио – Дан Кју
3. Петкоски Дамјан – Игор ММА
3. Сикијовски Михаил – Игор ММА

5-10 категорија 4
1. Татули Марко – Карлос Маја
2. Златановски Марко – Карлос Маја

11-16 категорија 1
1. Османовиќ Анес – Гепард
2. Атанасов Марко – Гепард

11-16 категорија 2
1. Спировски Кристијан – Карлос Маја
2. Колашинац Бањамин – Гепард

СЕНИОРИ

-85 кг
1. Петровиќ Перица – Карлос Маја
2. Дардов Блажо – ЈЈК Битола
3. Пејовски Мирослав – Карлос Маја

-94 кг
1. Сотиров Јован – ЈЈК Битола
2. Петковски Александар – Игор ММА
3. Стефановски Дејан

-77 кг
1. Наумовски Тихо – Карлос Маја
2. Османи Брицо – Гепард
3. Темелковски Александар – Игор ММА

-69 кг
1. Додевски Марко – ЈЈК Битола
2. Мамути Арман – Карлос Маја
3. Младеновски Дамјан – Карлос Маја

ЈУНИОРИ ТЕШКА
1. Ордановски Горазд – Карлос Маја
2. Илиевски Александар – Осенсеи
3. Јованов Христијан – Осенсеи

ЈУНИОРИ ЛЕСНА
1. Талевски Илија – Игор ММА
2. Костов Кристијан – Осенсеи
3. Атанасов Филип – Гепард

КОНЕЧЕН ПЛАСМАН ПО КЛУБОВИ

1. ДАН-КЈУ – 33 МЕДАЛИ
– 7 златни
– 14 сребрени
– 12 бронзени

2. ОСЕНСЕИ – 28 МЕДАЛИ
– 12 златни
– 3 сребрени
– 7 бронзени

3. КАРЛОС МАЈА – 11 МЕДАЛИ
– 5 златни
– 3 сребрени
– 3 бронзени

4. ИГОР ММА – ЧУРИН – 7 МЕДАЛИ
– 2 златни
– 2 сребрени
– 3 бронзени

5. ЏЏК БИТОЛА – 5 МЕДАЛИ
– 3 златни
– 1 сребрена
– 1 бронзена

6. ГЕПАРД ФЕМИЛИ – 5 МЕДАЛИ
– 1 златна
– 3 сребрени
– 1 бронзена

Останатите пријавени клубови не остварија пласман во првите три места на подиумот.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО