Каратистот Идиризи и борачот Салихаси ги полнат батериите во Маврово (ФОТО)

417

Различните спортови активно да се дружат шампионите – каратистот Абдурахим Идиризи од Макпетрол и борачот Аид Салихаси од Тефејуз. Случајно се сретнаа во Маврово, каде што се подготвуваат со клубот Идризи и со репрезентацијата до 23 години Салихаси.

Инаку тие се добри другари и често разменуваат искуства за спортовите со кои се занимваат и како тоа го искористат во натпреварите.