Каратистите на прием во Агенцијата за млади и спорт

Karate priem vo ASM 22.10.2014

Освојувачите на медали од Балканското сениорско првенство во карате, кое се одржа во Охерид изминатиот викенд, денес беа на прием кај директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасевски.

Спасевски и го честиташе успехот и истакна дека и понатаму ќе ги поддржуваат финансиски, надевајќи се дека и во Бремен, Германија, на Светското првенство ќе освојат медали.

„Агенцијата на Карате федерацијата и додели 1.900.000 денари, односно ги покри трошоците за патување во Финска, Охрид, како и за Премиер лигата, а сега и за СП“, рече Спасевски.

Ipon.mk/ В. Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО