Каратистите на Борис Лескаровски освоија 5 медали на Државното првенство на Швајцарија (ФОТО)

63

Картистите на нашиот истакнат карате тренер Борис Лескаровски на Државното првенство на Швајцарија за кадети, јуниори и У-21 освоија 5 медали – 3 злтани, 1 сребрен и 1 бронзен.

Медалите ги освоија:

Курти Алина У-12 кумите – златен

Аоун Тансјир У-12 кумите –сребрен

Сахин Танџел У-14 кумите – бронза

Пјетрај Арбен У-18 кумите – златен

Сирил Мајлефер У- 21 кумите – златен

Освојувачите на медали ќе бидат дел од швајцраската карате репрезентација за Европското првенство за кадети, јуниори и У-21 во Будимпешта, Унгарија, во февруари 2020 година.

Ipon.mk