Кадетите ги почнаа подготвките за Европското првенство во Скопје

319

Кадетската репрезентација на Македонија ги започна подоготвките за Европското првенство за кадети 14-20 мај во Скопје.

На 10-дневните подготовки во Скопје се првиот и вториот од Изборното првенство за кадети, кои понеколку дневна пауза, најверојатно, потоа ќе се подготвуваат во Штип.

Тренерот Давор Тасев вели дека кандидатите за репрезентација ќе имаат по неколку контролни борби и подобриот од тој дуел ќе биде во составот за ЕП.

За подготовките се задолжени тренерот на кадетската репрезентација Седат Бафтија, како и тренерите на селекцијата за пионери Давор Тасев и Суфијан Исмаили. Во работата ќе се вклучат и други тренери.

Ова се резултатите од Изборното првенство за кадети.

Кадети
41-45 кг
1.Бесир Алили – Лирија
2.Зулчуфли Асани – Тефејуз

48 кг
1.Аид Салихаси – Тефејуз
2.Реџеп Поцеста – Лирија

51 кг
1.Идриз Идар – Чаир
2.Дарио Димитров – Балканец

55 кг
1.Мухамед Исмани – Чаир
2.Ваљон Бајрами – Лирија

60 кг
1.Филип Тасев – Балканец
2.Аќиф Азизи – ФБСМ

65 кг
1.Давид Мишев – Балканец
2.Фадил Назифов – Балканец

71 кг
1.Реџеп Хајдари – Тефејуз
2.Благој Спасов – Олимпија

80 кг
1.Адем Асани – Тефејуз
2.Стефан Јованов – Бучим

92 кг
1.Јусуф Пајазити – Тефејуз
2.Петар Костов – Балканец

 110 кг 
1.Волкан Амедов – Бучим

кадетки
55 кг
1.Олгица Коцева – Безбедност
65 кг
1.Бојана Лазаревска – Безбедност