Јасин Лама го освои „Златниот гонг“

83

Јасин Лама го освои 49. Меѓународен боксерски турнир „Златен гонг“ кој се одржа денес во СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје. Тој е 12-от македонски боксер што го совоил „Златниот гонг“.

Златниот гонг одбележа 50 години од основањето во 1969 година. Овој турнир живее по заслуга на основачот Живко Дуковски.

Најдобар македонски боксер е Алим Нсуфи.

Најборбен боксер е Албан Бекири од Албанија.

Најдобар техничар е Патриот Бехрами од Косово.

Најдобар странски е боксер е Саша Миловац од Србија.

Најдобар тренер е Милан Пипрески од Србија.

Најдобар судија е Петре Неделковски од Македонија.

Резултати:

Финале

60 кг Јасин Лама – Вас Норберт (Романија) 3-0 (ТКО, Р2)

75 кг Арсим Етеми  – Албан Бекири (Албанија) 0-3

64 кг Алим Насуфи – Шпетин Бајоку (Косово) 0-3

56 кг Леутрим Реџепи (Косово) – Ник Николов Вебер (Словенија) 3-0

69 кг Патриот Бехрами (Косово) – Милан Вранковиќ (Србија) 3-0

81 кг Лука Мејач (Словенија) – Саша Миловац (Србија) 0-3

+91 кг Јурај Солдо (БиХ) – Ионел Осват (Романија) 3-0 (ТКО, Р2)

Полуфинале

56 кг Оран Шакировски – Ник Вебер (Словенија) 0-3

60 кг Јасин Лама – Бесфорд Мелаку (Косово)  3-0 (ТКО, Р2)

Ipon.mk