Ива Сандева со златен медал од Софија

280

Делини во Софија

Ива Сандева од ТК Петровец од Скопје го освои првото место во категоријата до 36 килограми за пионери на исклучително силниот таеквондо турнир „Прв трофеј на Хереја-Прв куп на корејскиот пратеник“ во Софија, Бугарија, каде што имаше околу 1000 натпреварувачи од 14 земји.

Делини учествуваше со шест натпреварувачи, тројца во кадетска конкуренција и тројца во пионерска. Давор Крстевски и Иво Сандев во првото коло победија, но во второто се поразени, додека Христијан Спасовски, Никола Џопевски и Деспина Јовчевска беа поразени уште во првото коло.

ipon.mk/В.Д.