Историската победа на битолчанецот Алекс Волкановски во УФЦ (ВИДЕО)

246

aleks-volkanovski-so-pojasite

Алекс „Д’Грејт“ Волкановски вчера извојува историска победа со прекин на УФЦ Фајт најт 101 во Мелбурн, Австралија, против Јусуке Касуја од Јапонија.

aleks-volkanovski-se-raduva-na-pobedata

Бидејќи не можевме да ја гелдаме борбата во директен пренос, сега ви ја нудиме целата снимка од борбата.

Инаку Волкановски кој попотекло е од Битола живее во Австралија и таму настапува. Тој го постигна најголемиот успех на еден Македонец во ММА и тоа во најреномираната и најголемата организација – УФЦ.

Од друга страна, тој потврди дека може да биде големата нова надеж на Австралија во ММА со победата над Јусуке Касуја. Тој на Јапонецот му ги заби нозете и го заврши со удари на подот.

Алекс Волкановски – Јусуке Касуја – ТКО (Р 2 2:06)

https://youtu.be/iML33dQuWR0

Ipon.mk/В.Д.