Ипон прв на екипното Државно првенство за сениори, познати и прваците кај ветераните

Ипон е победник на екипното Државно џудо првенство за сениори во мешан состав откако извојува четири победи.

Второто место му припадна на Сеишин од Прилеп со 3 победи и 1 пораз од екипата на Ипон, а Дрим од Струга е трет, кој со тесен резултат влезе во последното коло и го победи ЏК Работнички. Двете екипи во пресметката влегоа со израмнет број на бодови (победи) и директно одлучуваше кој ќе биде медалист за бронза.

На Државното екипно првенство настапија Сеишин, Дрим, Ипон, Кожувчанка и Работнички.

А на Државното првенство за зетерани златни медали освоија 14 ветерани и тоа:

М9/-66кг Здравески Киро

М9/-81кг Спиркоски Маке

М6/-90кг Стојановиќ Миодраг

М6/-100кг Ангелов Методија

М5/-100кг Рајков Ромео

М4/-100кг Мицкоски Горан

М5/-73кг Димоски Сашо

М4/+100кг Ристески Мартин

М5/-66кг Стојановиќ Дејан

М3/-100кг Кочески Златко

М2/-81кг Божиновски Никола

М2/+100кг Божиноски Јове

М3/+100кг Јошески Дарко

Ф2/70кг Лазарова Јованка

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО