ИН МЕМОРИАМ: Ампо Дамјанов – Кариман – балканскиот шампион

БК Спартак 1980 г.- Ампо Дамјанов е во белата тренерка
БК Спартак 1980 г.- Ампо Дамјанов е во белата тренерка

Поранешниот репрезентативец на Југославија и носител на златниот медал од силното Балканско првенство, Ампо Дамјанов-Кариман (64 години), вчера беше погребан во Кочани.

Дамјанов е уште еден од плејадата успешни борачи на БК Спартак од Кочани кои го напуштија овозмескиот живот.

Борачите на Спартак и другите клубови со сите почести го испратија во вечното живеалиште.

Ipon/mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО