Импа Касанганај се насочи кон Френсис Нгану по победата во ПФЛ шампионатот

Импа Касанганај е светски шампион и е побогат за 1 милион долари. Сега тој си поставува уште повисоки цели.

Касанганај нема недостиг од опции за понатаму. ПФЛ неодамна го стекна Белатор ММА и носителот на појасот во полутешка категорија, Вадим Немков, може да се сретне со Касанганај во борба шампион против шампион. Касанганај, исто така, би можел да се врати во средна категорија за да се соочи со непоразениот шампион во Белатор, Џони Еблен.

„Сакам да се борам повеќе“, рече Касанганај. „Би сакал да се борам со Немков и Нгану. Џони Еблен може да се појави,. Сакам да бидам активен, сакам да се борам. Подготвен сум да се вратам во теретана“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО