Илија Топурија: Јас сум најголем во категоријата, а не Волкановски

Илја Топурија вели дека тој, а не Александар Волкановски, е најголемиот борец во перо категорија на сите времиња.

Топурија го зафати бранот на слава откако го победи Џош Емет минатиот месец. Илја сега има 6-0 во УФЦ и 14-0 во ММА. Многу навивачи сметаат дека „Ел Матадор“ е сериозна закана за Волкановски, кој со години доминира во дивизијата.

Александар пред една недела успеа да ја одбрани титулата против Јаир Родригез. Во салата беше и Топурија, кој застана очи в очи со шампионот. Во краткото интервју за Инсајд фајтинг (InsideFighting), Илија Топурија посочи дека тој е најголемиот борец во перо категорија.

„Можам да го завршам како што сакам во првата рунда. Ако сакам да го завршам, ќе го завршам. Ако сакам да го нокаутирам, ќе го нокаутирам.

во моментов пред вас стои најголемиот во историјата на перо катетгорија на сите времиња. Јас сум најголемиот во оваа категорија“, изјави Топурија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО