ИЏФ донираше 10.000 долари во Сиера Леоне за борба против еболата

chikiisvili

Меѓународната џудо федерација донираше 10.000 долари на Националната центар за борба против еболата во Сиера Леоне.

Со појавата на вирусот„ебола“ беа одземени животите на повеќе од 450 луѓе во државата, вклучувајќи и пет џудисти, а повеќе од 58 спортисти и понатаму се во карантин, во домовите и во регионите.

 Претседателот на Џудо асоцијација на Сиера Леоне, Идриса Масакуа, рекол:„Јас би сакал многу да ви се заблагодарам за Вашата повторна хуманитарна помош во борбата со вирусот ебола, од кој загинаа повеќе од 450 луѓе во Сиера Леоне“.

„Добивме писмо за благодарност од извршниот директор на Националниот центар за борба против еболата, РТ. Мајор Пало Конте, што е многу голем признание за поддршката и ролјата на ИЏФ да и помогне на Владата преку обезбедување помош на извршениот членови за ебола.

 „Би сакал многу да се заблагодарам и на Вас претседателе и и на сите членови и персоналот на ИЏФ и да ви ја честитам Новата 2015 година и да ви посакам среќа“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО