IBJJF ги зголеми наградниот фонд-15.000 долари за прво место

Bllm BJJ

Одлична вест и чекор напред за професионалното џиу џитцу: The IBJJF штотуку објавија дека наградниот фонд за пласман на челните позиции на натпреварувачите со црн појас до крајот на сезоната 2015/16 е зголемен.

Секој спортист во БЏЏ, рангирајќи се на прво место, и жени и мажи, ќе добие парична награда од 15.000 долари наместо 10.000, како беше првично најавено пред неколку месеци.

Од IBJJF.org:

IBJJF е горда да објави дека наградниот фонд за натпреварувачи со црн појас е зголемен за сезоната 2015/16!

1-во место – 15.000 долари (САД)

2-ро место – 4000 долари (САД)

3-то место – 1000 долари (САД)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО