Хали Бери во голема неволја поради ММА филмот, Цингано ја тужи

Еден од симболите на современата кинематографија – актерката Хали Бери наиде на голема неволја за нејзиниот филм „Модринки“. Убавицата е режисер и ја игра главната улога во филмот, чиј заплет е поврзан со животот на ММА борец.

Освен што Хали доби фрактури на две ребра на самиот почеток на фотографиите, сега треба да се занимава и со тужба. Поранешниот борец на УФЦ, Кет Цингано, поднесе тужба против Бери.

Таа тврди дека Хали и ја понудила главната улога пред почетокот на снимањето во 2019 година. Како резултат на тоа Цингано мораше да одбие меч на УФЦ, затоа што ризикуваше да биде повредена, што ќе доведе до исфрлање од снимањето.

Откако Кет одлучи да учествува во филмот и ја одби понудата за сериозна сума за меч во октагонот, таа ја загуби позицијата во најпрестижниот синџир во светот. Или барем така тврди самата Цингано.

Според неа, Хали престанала да го подига телефонот и почнала да се крие од неа. Ова довело до сериозен загубен профит од страна на сегашната натпреварувачка на Белатор. Ова е причината зошто Цнгано поднесе тужба против Бери. Според неа, однесувањето на актерката и режисерот доведе до големи загуби на професионален план.

Самиот филм „Модринки“ се очекува да излезе во ноември. Тој зборува за тешкиот живот на една жена борец во ММА и сите проблеми со кои се соочува.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО