Хабиб: Не сум мамел на мерењето

Хабиб Нурмагомедов тврди дека не мамел на мерењето пред борбата со Џастин Гејџи. Тие се бореа на крајот на 2020 година во Абу Даби. За време на мерењтео навивачите забележаа вознемирувачки работи кога Нурмагомедов стапна на вагата.

„Орелот“ гази на вага, но оди само нагоре без да се балансира на 70 кг. Службеникот задолжен за следење на вагата, гледајќи го ова, воопшто не чека и не ги балансира вагите, туку веднаш го ресетира.

Критиките и шпекулациите за Хабиб веднаш се појавија, а многумина го обвинија за измама. Сепак, Нурмагомедов одлучи да се брани пред медиумите во Русија и се врати назад во времето за да го разјасни случајот.

Хабиб тврди дека уште пред мерењето успеал да влезе во категоријата. Тој вели дека УФЦ ги проверува неколку пати пред да ги пушти на вага.

„Пред борбата со Џастин Гејџи се мерев три пати. Има видео на мојот профил на социјалните медиуми каде можете да видите како губам тежина. Потоа се измерив.

Можете да видите како изгледам физички кога сум во границата за мала тежина. Кога некое лице почнува да успева, тогаш доаѓа критиката.

Луѓето треба да зборуваат за нешто и да гледаат такви работи. Што ако нема крпа за време на мерењето? Тогаш тие ќе смислат нешто друго.

Ова не ми пречи, бидејќи знам дека влегов во категоријата. Доаѓаат од УФЦ и двапати проверуваат пред да отидете на мерењето. Бев потполно чист“, рече Хабиб.

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО