Хабиб ги отпиша Мек Грегор и Фергусон

112

Хабиб Нурмагомедов не верува дека Конор Мек Грегор или Тони Фергусон некогаш повторно ќе станат фактор во УФЦ.

Орелот сепак ја донесе својата конечна одлука дали повторно да се бори во ММА, но сигурно не ги гледа поранешните ривали како негови заменици. Причината за ова е што Мек Грегор и Фергусон веќе го достигнаа врвот на кариерата.

„Нема шанси борец да биде два пати на врвот. Не станува збор само за Конор. Само што една личност не може да биде најдобра два пати. Еден тим може да го стори тоа. На пример – Реал (Мадрид) беше шампион неколку години по ред. За екипите е полесно, но за една личност е невозможно“, рече Нурмагомедов.

Што се однесува до Фергусон, Орелот беше уште погласен.

„Се колнам, никогаш не го сметав за елитен борец во лесна категорија. Беше многу добар, но никогаш не го сметав за сериозен противник. Не може да биде, со оглед на тоа што има 37 години. Никогаш не се случило и не можев да го сторам тоа. И на 37 години во лесна категорија, не би го сторил тоа. Во тешка категорија е можно, но кај нас нема начин да се смениме. Освен тоа, од 2016 година тој не се борел против некој добар борец! Сега тој се соочи со младите, Оливеира и Гејџи. Тие го уништија, видовте“.