Григоријан ја одбрани титулата на Глори (ВИДЕО)

27

Во главната борба на Глори во Дизелдорф, Марат Григоријан за прв пат ја одбрани титулата во лесна категорија против Ситичаи.

28-годишниот ерменско-белгиски борец доминираше во борбата против 21-годишниот Тајани Безтати. Григоријан го собори младиот Мароканец во почетокот на четвртата рунда.

Поранешниот шампион на „Енфужн“, Луис Таварес, со едногласна одлука го победи Мајкл Дут.

Французинот Стефан Сасперрегуи по екстра рунда беше подобар од Бразилецот Фелипе Микелети, додека Русинот Дмитри Меншиков сопрекин во втората рунда поради исеченица салвеше против Швајцарецот Јоан Конгол.

Во многу слаб меч меѓу германските борци, дебитантот Михаел Смолик го совлада Мохамед Абдалах.

Антонио Плазибат со едногласна одлука го совлада Томаш Мозно во втората борба за Глори. На патот до победата три пати го соборуваше Словакот.

Глори 69:
Марат Григоријан – Тајани Безати (едногласна одлука; 50-44, 50-44, 49-46, 49-46, 48-46)
Михаел Смолик – Мохамед Абдалах (поделена одлука; 29-28, 28-29, 30-27, 30-27, 30-27)
Луис Таварес – Мајкл Дут (едногласна одлука; 30-27, 30-27, 30-27, 30-27, 30-27)
Јуси Белгаруи – Улрик Бокеме (едногласна одлука; 29-28, 29-28, 30-27, 30-27, 30-27)
Дмитри Меншиков – Јоан Конго (ТКО, Р2)
Стефан Сасперрегуи – Фелипе Микелети (едногласна одлука по дополнителна рунда)

Антонио Плазибат – Томаш Мозни (едногласна одлука; 29-25, 29-25, 29-25, 29-25, 29-25)
Кристи Бретон – Сара Мусаддак (поделена одлука на судии; 29-28, 28-29, 30-27, 28-29, 30-27)
Сергеј Маслабојов – Бхрам Раџабзаде (едногласна одлука на судиите; 30-26, 29-27, 29-27, 29-27, 29-27)
Аријан Садиковиќ – Дани Траоре (едногласна одлука; 30-26, 29-27, 29-27, 29-27, 29-27)
Влад Туин – Артур Саладиак (едногласна одлука; 30-26, 30-26, 30-26, 30-26, 30-26)
Масаро Глундер – Арби Емиев (едногласна одлука; 29-28, 30-27, 30-27, 30-27, 30-27)

https://www.youtube.com/watch?v=JNcP0-WkYS4

https://www.youtube.com/watch?v=wwrH13XVMuw

https://www.youtube.com/watch?v=SV8sAPE90ps

https://www.youtube.com/watch?v=ongn10ubo3U

https://www.youtube.com/watch?v=LT56qgS45cM