Градоначалникот Сашко Николов: Ратко Костов е гордост на Радовиш!

Ratko Kostov na priem kaj grdaonacalnikot

Градоначалникот на Општина Радовиш, Сашко Николов, приреди прием за џудистот на Сеишин, Ратко Костов, кој на Меѓународниот турнир „Куп на Јадранот“ воСплит, Хрватска, го освои бронзениот медал.

На натпреварот учествуваа 52 клубови од 17 држави.

Ratko Kostov kaj grdaonacalnikot portret

Како градоначалник сум особено задоволен што во последните години се почести се успесите на нашите спортисти од клубовите во Општината. Честитки за нашиот надежен спортист од Џудо клубот „Сенсеи“, Ратко Костов, кој исто така последните неколку години импресионира со резултатите што ги постигнува на државно и меѓународно ниво. Ратко Костов е гордост на Радовиш се надевам дека неговите успеси во кариерата ќе одат во нагорна линија, а ние како Општина секогаш ќе бидеме тука да го помогнеме.

Во оваа прилика сакам да му честитам на Ратко и неговиот тренер Наде за сите успеси кој што ги постигнува ЏК Сенсеи“, рече градоначалникот Сашко Николов.

Marko Kostov Sensei Split 2016

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО