Гоце Јанески против Шпанец, а Јасин Лама со Грк на олимписките бокс квалификации во Лондон

147

Македонските боксери денска ги добија противниците за Европските квалификации за Олимписките игри во Токио што се одржуваат во Лондон од утре до 24 март .

Јасин Лама ќе се бори со Гркот Александрос Цаникидис на 15 март, а во категоријата до 63 килограми има 28 боксери, додека Гоце Јанески ќе се сретне со Шпанецот Етерна Квадрадо во категоријата до 75 кг. Гоце стартува од второто коло, но во неговата категорија има 34 натпреварувачи

Јасин Лама  – Александрос Цаникидис (Грција) 15 март – 28 боксери

Гоце Јанески – Етерна Квадрадо (Шпанија) 16 март  – 34 боксери