Гоце Јанески се сретна со неприкосновениот шампион Александар Усик (ФОТО)

251

И Гоце Јанески ја искористи приликата да се дружи со големиот шампион во полутешка категорија Александар Усик кој денеска имаш соочување и прва прес-конференција со Дерек Чисора за вториот меч во тешка категорија на 23 мај во Лондон.

Јанески во Лондон пак ќе се бори за норма за Олимписките игри во Токио на Европските квалификации.

Најдобро се учи од олимпискиот шампион и светски првак, а токму тоа е Украинецот Усик.