Головкин: Алварез не сака трет меч

129

Сол Алварез – Канело го одби предлогот трет меч против Генади Головкин. Првиот беше во 2017 година и заврши на нерешено, а минатата година Мексиканецот победи на поени со многу контроверзи.

„Изгледа дека Алварез или не може или не сака да се бори. Затоа мечот со Сергеј Ковлев беше единствената опција пред него. Се чинеше дека има некои проблеми. Му понудија борба со мене, но тој ја одби“, Рече Казахстанецот.

Головкин ќе има тест. Тој ќе се сретне со Сергеј Деревјанченко на 5 октомври.