Голем успех на македонските репрезентативци на „БЏЏ Ниш опен 2015“!

borba vo nis bjj

Македонската репрезентација, составена од „Д Стронгест-Мацедониа&рутс БЏЏ“ клубови од Скопје, Охрид, Прилеп и Битола, на Меѓународниот турнир „БЏЏ Ниш опен 2015“ освои 4 злтани, 9 сребрени и 8 бронзени медали, од кои еден сребрен медал е во екипна конкуренција.

Ruts zeni vo nis prvi

На турнирот учествуваа над 200 натпреварувачи од Србија, Хрватска, Бугарија, Романија, Словенија, Босна и Херцеговина и Македонија.

Според информациите од нашиот табор, 10 натпреварувачи имале огнено крштевање, зашто ова им било прв натпревар. Девојките посебно се истакнале, освоиле два златни медали и исто толку сребрени и бронзени.

maska bjj repe vo nis

Марина Петревска во категорија го освоила бронзениот медал, а во апсолутна категорија стигнала до златниот медал, совладувајќи ја противничката од која претходно, во тежинската категорија, загуби. Во финалето се сретна со претставничката од Битола. И Дијана Божиновска е со златен медал и добила награда – кимоно од светскиот бренд „Татами“.

Ruts vo Nis 2015

4 златни медали (сите медали беа во категорија на бели појаси):

–  Мартина Петревска во апсолутна категорија освои и една од главните награди – кимоно “Татами”;

Дијана Божиновска – категорија;                  Ivica 2 mesto vo Nis

Катерина Николовска – категорија и

Огнен Кузмановски – категорија

8 сребрени медали:

а) виолетови појаси

Александар Јакимовски – категорија;

б) плави појаси

Стефан Пецевски – 2 медали – апсолутна и во категорија;

Никола Костадиновски – во категорија;

в) бели појаси

Иван Милошев – категорија;

Александра Јанкова – категорија;

Ненад Ристевски – категорија;

Диајана Божиновска – апсолутна.

8 бронзени медали:                                                                       Nis bjj zeni

а) виолетови појаси

Александар Јакимовски – апсолутна;

б) бели појаси

Мартина Петревска – категорија;

Владимир Трајчевски – категорија;

Катерина Николовска – категорија;

Илија Спасевски – категорија;

Митко Белески – категорија;

Братислав Зарески – категорија;

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО