Гокхан Саки со скршени лакти (ФОТО)

Гокхан Саки не се натпреварувал во УФЦ од 2018 година, кога се настапи на УФЦ 226. Многу фанови на поранешниот кикбоксер се прашуваат каде е и зошто нема закажани борби.

Саки неодамна изјави дека имал успешна операција на скршен лакт.

https://www.instagram.com/p/CBvFhzgBjnF/?utm_source=ig_embed

„По една година болни инјекции во лактите, открија дека имам мали фрактури и парчиња коска во двата лакти. Ова постојано ми предизвикуваше болка и воспаление. Мојата прва операција беше успешна, Ми претстои втора. Се надевам дека за неколку недели ќе продолжам со тренинзите без никакви болки и пречки.

За секој нов чекор има нов ѓавол – таков е животот. Но запомнете – колку е потемна ноќта, посветло е утрото. Затоа, никогаш не се откажувај.

Keepе ве информирам, благодарам“.

Саки се натпреваруваше во УФЦ само двапати, победи и загуби. Сепак, тој има многу долга и успешна кариера како кикбоксер во ГЛОРИ и К-1.

Иако Саки се борел професионално повеќе од 100 пати, сепак има 35 години, што нè тера да се надеваме дека има шанса повторно да го видиме во борба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО