Го обвинија Кличко дека е макро

Gola devojka protiv Vitalij

Поранешниот шампион во бокс и актуелен градоначалник на Киев, Виталиј Кличко, беше наречен „сутенор“ од гола дама на едно од избирачките места на украинската престолнина. Инцидентот се случи пред да се појави Кличко на гласање. Градоначалникот на Киев пристигна на гласачкото место пристигна со сопругата и брат му Владимир.

На гласачкото место имаше многу камери и фоторепортери. Девојката се појави како гром од ведро небо и почна да вреска „Стоп за макрото“, а потоа додаде „Местото на макрото е во затвор“ и избега. Не е познато зошто е оваа провокативна акција. Според ракописот, таа е активист на женската јавна група „Фемин“, која организира многу слични акции.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО