Глори го промени резултатот од Бадр Хари – Вжосек 2

Најголемата кик бокс организација во светот Глори го промени исходот од втората борба меѓу Бадр Хари и Аркадиуш Вжосек. Тие се бореа на настанот Глори 80 на 19 март во Белгија.

За жал, битката не успеа да заврши и беше прекината по втората рунда. Во публиката започна масовна тепачка меѓу Полјаците и Мароканците. Почнаа да летаат столици и предмети, а властите ја советуваа Глори да го прекине остатокот од гала вечерта.

Во првата рунда Хари беше подобар и водеше во картичкте на судиите. Тој беше подобар и во втората рунда, но на крајот беше нокаутиран по летечкото колено. Може да се каже дека овој нокдаун ја сврте работата во корист на Вжосек.

Првично, нивната битка беше прогласена за неважечка, што е најдобра опција. Пред неколку дена Глори го отпушти Вжосек и го обвини за грдите сцени, односно дека настанале заради него и неговите навивачи.

Веднаш потоа Глори го промени резултатот на мечот. Така, официјално битката е нерешено, а не неуспешен дуел.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО