Георгиев прв на Светскиот куп „Хрватска опен“!

D.G.Hrvatska

Димитар Георгиев е прв на Светскиот куп ,,Хрватска опен “,  кој се одржува во Макарска викендов.  Ѓеорѓиев (-79 кг), кој е член на  клубот ,,Гладијатор “ од Неготино, во дисциплината кик лајт прво го совлада Филип Хркач од Хрватска, па Џенан Алибабиќ од Босна и Херцеговина и во финалето го совлада Младен Секирица од Хрватска.

Другите наши натпреварвуачи настапуваат денеска: Кристијан Корпашев – 55 кг поинт фајт, Ѓоше Ѓошев -50 кг  лајт контакт, Божидар Јанков- 60 кг лајт контакт, Викторија Варадинова -60 кг  лајт контакт и Јована Арсова -55 кг  лајт контакт. Сите се од „Гладијатор“ од Штип.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО