Френсис Нгану: Дана Вајт се обиде да ми ја уништи борбата со Фјури

Френсис Нгану покажа дека не се плаши да се залага за она во што верува кога станува збор за неговата УФЦ кариера.

Неодамна донесе важна одлука која може да го промени текот на целата негова кариера. Кога Дaна Вајт му понуди на Нгану договор да продолжи со УФЦ, шампионот во тешка категорија го одби договорот. Чувствуваше дека долго време ќе биде врзан за УФЦ и дека нема да биде праведно компензиран за неговите услуги.

Френсис се залагаше за подобри права и привилегии за своите колеги, но неговите молби не беа одобрени од Вајт. Неодамна беше откриено дека Нгану потпишал договор за бокс меч со Тајсон Фјури. Тие ќе се борат на крајот на октомври во Саудиска Арабија.

Се очекува Френсис да однесе над 10 милиони долари од оваа борба. Во интервју за Сириус ХМ, Нгану откри дека Вајт се обидел да ја исфрли од колосек нивната борба.

„Поради некоја причина секогаш докажувам дека Дана Вајт греши, дури и кога е на моја страна. Секогаш му докажувам дека греши, секој пат. Тоа е само наша приказна. Тие беа подготвени да договорат борба меѓу Џон Џонс и Тајсон Фјури во ММА. Зошто не можеа да договорат Нгану против Фјури во бокс?

Не можам да одговорам. Се обидоа да ми ја одземат таа борба. Дана Вајт му испрати на Фјури договор за пресметка со Џон Џонс. Ова е прилично понижувачки бидејќи договорот беше одбиен. Тајсон реши да ја прифати борбата со мене. Не е тајна дека толку многу луѓе сакаа да пропаднам.

Не сакаат да успеам. Не е тајна, тоа е сосема очигледно и сите знаете за тоа“, изјави Нгану.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО