Франција го легализира ММА од 1 јанураи 2020 година

153

Франција на 1 јануари 2020 година го легализира ММА спортот.

Роксана Марасинеану, француски министер за млади и спорт, изјави на социјалните мрежи дека работи на структурирање на спортска федерација што треба да се воспостави наесен. Таа, исто така рече дека аматерскиот и професионалниот ММА ќе работат според правилата што ќе ги наметне Министерството за спорт во земјата. Минатиот месец, ѕвездата во тешка категорија Френсис Нгану рече дека тоа ќе се случи во блиска иднина и сака да биде главен на УФЦ настан во Париз.