Финалето на Државното поединечно првенство бокс нуди интересни борби

Денес во Штип се одржуваат финалните борби од Државното поединечно првенство бокс во техничка организација на Боксерскиот клуб Пинк пантер тим.

Има интересни борби во сите конкуренции, а на рингот денес ќе се појават и сениорите.

Финалните борби се со почеток во 14 часот во салата на ООУ „Тошо Арсов“.

Државно поединечно првенство – полуфинале:

Деца
42 кг Петар Трајчевски (А.Огненовски) – Џанер Мемедов (Пинк пантер тим)
44 кг Арон Скендери (Синди) – Илија Ѓоргиев (Пелситерски јунак)
46 кг Амар Аземага (Шкупи) – Туран Демиров(Фамилија Демирови)
52 кг Бленд Мамути (Шкендија но лимит) – Бирџан Еминов (Ф. Демирови)
57 кг Омер Аземага (Шкупи) – Сонер Ајрушов (Ф. Демирови)
60 кг Лука Гроздановски (А. Огненосвки) – Мендерес Еминов (Ас)
63 кг Димитар Талимче (Ас) – Матеј Батковски (А. Огненовски)
66 кг Јетон Исуфи (Шкупи) – Бојан Ѓоргиев (Баргала)

Кадети
52 кг Мердиан Алими (Шкупи) – Александар Панов (Пинк пантер тим)
54 кг Омер Абдули (Чаир) – Ебиталип Агушев(Ф. Демирови)
60 кг Ангел Кочоски (Ј. Мијалков) – Синиша Талевски (Пелистерски ј.)
63 кг Ахмед Ризов (Борец) – Димитар Ѓоревски (А. Огненовски) ½ полуфинале
70 кг Стефан Донев (Пинк пантер) – Ридван Сујелани (Фајтер илери)
80 кг Баки Аети (Шкупи) – Давид Здравевски (Нокаут)
+80 кг Аљтин Османи (Шкупи) – Дрен Хани (Синди)

Јуниори
48 кг Бајарам Мамутовски (Куманово) – Мартин Јузмески (А. Огеновски)
60 кг Петар Арсовски (Чаир) – Адријан Рустемовски (Пелистерски ј.)
67 кг Адам ал Ниами (Униврезалци) – Лука Трифуновиќ (Илинден)
71 кг Енис Алиу (А. Огненовски) – Влатко Василевски (Баргала)
75 кг Бојан Петровски (Ј. Мијалков) – Јордан Петковски (Аперкат)
80 кг Лиси Коџаџику (Синди) – Никола Кисковски (Аперкат)
+92 кг Еди Насуфи (Синди) – Вилијам Димитриевски (Баргала)

Сениори
57 кг Стефан Петрушевски (Аперкат) – Ахмет Јашаров (Борец)
67 кг Дион Лена (Синди) – Рахими Аднан (Фајтер Илери)
75 кг Васил Јованов (Фајт клуб 1402) – Алим Насуфи (Синди)
80 кг Харитон Николовски (Универзалци) – Жарко Јакимоски (А. Огненовски)
86 кг Тихомир Петровски (Аперкат) – Прохор Зафировски (Фајт клуб 1402)
+92 кг Ардијан Аземи (Шкупи) – Белмин Мулиќ (Фајт клуб 1402)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО