Филип Тасев најдобар борач, Бесир Алили-најтехничар, Лирија-најуспешна екипа на Изборното за пионери

 

Боречкиот клуб Лирија со 45 поени е најуспешната екипа на Изборното првенство за пионери што денеска се одржа во Прилеп. Филип Тасев од Балканец е најуспешниот борач, а Бесир Алили од Лирија најодбриот техничар.

На второ место е екипата на Тефејуз – 22 поени, Балканец – 21, Бучим – 16, Ускана – 12, 7 Мај Леов -11, Студеничани – 8, Вардар -4 и Скопје -1.

На првенството учествуваа 76 борачи.

Изборно првенство за пионери

32 кг

1.Артан Џони – Тефејуз

2.Стефан Стојаноски – 7 Мај Леов

3.Лиман Селими – Лирија

3.Елвин Салиев – Работнички

35 кг

1.Бесир Алили – Лирија

2.Петар Насески – 7 Мај Леов

38 кг

1.Зулфикани Асани – Лирија

2.Стефан Штерјов – Балканец

3.Омер Фаруки – Лирија

3.Никола Трајчев – Балканец

42 кг

1.Мухамед Феруку – Лирија

2.Дарио Димитров – Балканец

3.Албан Хани – Тефјуз

3.Осман Махмудов – Балканец

47 кг

1.Аид Салихаси – Тефејуз

2.Бетим Рамадани – Лирија

3.Ендрит Адеми – Лирија

3.Реџеп Поцеста – Лирија

53 кг

1.Филип Тасев – Балканец

2.Арбен Абази – Студеничани

3.Лутви Бајрами – Лирија

3.Мухамед Исмаили – Тефејуз

59 кг

1.Реџеп Хајдари – Тефејуз

2.Арсим Бекировски – Студеничани

3.Лирим Муслиу – Ускана

3.Акиф Азизи – Ускана

66 кг

1.Ермел Рахмани – Лирија

2.Стефан Димчевски – Вардар

3.Христијан Атанасов – Бучим

3.Мерхан Беслими – Тефејуз

73 кг

1.Мухамед рамадани – Лирија

2.Даниел Петров – Бучим

3.Далибор Георгиев – Бучим

3.Ахмед Рамадани – Ускана

85 кг

1.Агон Селими – Ускана

2.Теодор Георгиев – Балканец

3.Михаил Маркоски – 7 Мај Леов

Една категорија недостасува, утре ќе биде дополнета.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО