Филип Јакимов од КРА Нико трет во џудо на Државното првенство за ученици

155

Филип Јакимов во категоријата до 44 килограми за родени 2005 година го освои бронзениот медал на Државното првенство за ученици во џудо кое вчера се одржа во Скопје.

Јакимов е член на КРА Нико од Кочани кој вчера настапи за ООУ „Страшо Пинџур од Спанчево, Општина Чешиново-Облешево. Инаку Филип на џудо натпреварите настапува за ЏК Пелистер и за сега успешно се снаоѓа и во двата спорта.

Ipon.mk