ФФЦ 16 ММА: Повредата на Сакара ги засени воините од Австрија

Сакара и Броварски
Сакара и Броварски

Повредата на Алесио Сакара во првата рунда од борба против Мачеј Броварски изби во преден план на ММА делот на ФФЦ 16 настанот во Виена. Оваа повреда стави сенка на големата вечер на австриските воини. Сите тројца дојдоа до победи и тоа во борби во кои на хартија беа прогласени за аутсајдери.

 Мачеј Броварски – Алесио Сакара – повреда во првата рунда, 03:20

 Филип Шранц – Леми Крушиќ – со присила на предавање (гилотина), прва рунда, 02:31

 Александар Ракиќ – Марсин Прачни – технички нокаут, трета рунда, 03:00

Примож Врбинц – Адин Буљбашиќ – со присила на предавање (давење од задната страна), прва рунда, 03:59

 Мануел Билиќ – Драган Пешиќ – технички нокаут (удари), прва рунда, 04:35

Веројатно, досега една од најкрвавите битки во историјата ФФЦ организацијата ја одработија Билиќ и Пешиќ, која го прослави австриската борец,ај ја прифати оваа борба пред само една недела. На мечот преовладуваа ударите „граунд енд паунд“, а може да се каже дека секој борец имаше свои моменти. Сепак , клучот на оваа борба беше во последната минута. Билиќ го урна Пешиќ , дојде во позиција „халф моунт“ и од таа позиција задаваше убиствени удари. Борецот од Лондон се обиде да се брани, но по 20 секунди иста ситуација, судијата Клариќ ја прекина борбата. Неверојатна победа на младиот борец, кој досега се појави во две професионални борби и во двете беше поразена.

 Перак Кристијан – Ауриел Пирте – технички нокаут (удари), прва 1, 02:21

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО