Федор е шокиран што Русите бегаат од мобилизација

Федор Емелијаненко е шокиран од веста дека Русите бегаат од мобилизацијата во Русија.

Минатиот месец се дозна дека Владимир Путин најавува делумна мобилизација во Русија. Му требаат луѓе кои ќе ја поддржат армијата во војната со Украина. Владимир Минеев и Николај Валуев веќе добиле покани. Во Русија не беа малку мажи кои решија да избегаат од земјата, за да не се борат.

Големата руска ММА легенда изјави дека никој од неговите роднини се уште не добил покана. „Последниот император“ откри дека сите негови соборци чекале.

„Дали некој од мојот тим добил покана? Не, момчињата сè уште немаат покана, но сите чекаат. Ќе видиме што ќе се случи понатаму. Досега момците имаат договори. Живееме за денес, сите се подготвуваме.

Во мојата средина има различни расположенија, луѓето имаат различни размислувања, се поставуваат прашања.

Но, за мене лично беше големо откритие и мал шок кога ќе ги прочиташ вестите во нашата земја и ќе сфатиш дека луѓето бегаат од услугата“, изјави Федор за Окко спорт.

До денес, Федор има 46 години. Може да добие и повик, како Николај Валуев, кој има 49 години. Федор планира да се врати на почетокот на 2023 година за да се соочи со Рајан Бадер.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО