Фати Вејсели успеа, ќе се бори за бронза на Светското првенство (ФОТО)

254

Фати Вејсели ја извојува третата победа на Светското превнство во борење слободен стил за јуниори во Трнава, Словачка, која му донесе борба за бронзениот медал, за кој треба да се бори попладнево со Молдавецот Николај Грамез.

Вејсели во репасажот одлично се бореше со Буд Батаатар од Монголија совладувајќи го со 18 – 6, односно технички туш на 24 секунди до крајот.

Ова е голем успех на нашиот борач кој може да го круниса со медал, а и поттик за македонското борење.

Резултати
Фати Вејсели – Никола Левенов (Бугарија) 3-0
Фати Вејсели – Ахмет Јигит (Турција) 12-6
Фати Вејсели – Амирхосеин Магсуди (Иран) 0-10

Репасаж
Фати Вејсели – Буд Батбаатар (Монголија) 18-6 (технички туш)

За бронза
Фати Вејсели – Никоај Грамез (Молдавија)

Ipon.mk