Фабрицио Вердум се присети како Рамзан Кадиров му купил нов „мерцедес“: Морав да го викам тоа

Морал да го викне неговиот воен повик.

Поранешниот шампион на УФЦ во тешка категорија, Фабрицио Вердум се потсети на настан од 2015 година. Имено, чеченскиот диктатор Рамзан Кадиров му понудил да стане амбасадор на еден од неговите клубови што тој го отворил, на што Фабрицио се согласил, а за возврат добил нов Мерцедес.

Во еден бразилски подкаст Вердум зборуваше токму за ова. Имено, негова задача била да биде „заштитно лице“ на клубот, но и повремено да доаѓа во Чеченија и да тренира со борците на Рамзан.

„Значи, јас бев заштитно лице на Ахмат фајт клуб цели три години. Значи, за што и да зборував, тоа мораше да биде Ахмат Сила. Бев ММА претставник на претседателот, нели? Потоа се борев во УФЦ… Тогаш сум во борба, борбата е завршена, тогаш Џо Роган ќе дојде до мене и ќе треба да извикам „Ахмат Сила“ на микрофонот“.

„Човеку, да го кажам тоа… Претседателот ќе ми се јавеше и ќе се воодушевеше и ќе ми кажеше кога ќе се вратам дома да одам да купам каква сакам кола, дека ќе ми ја подари. Реков дека не можам да го прифатам тоа, а тој рече дека навистина можам. Потоа отидов и купив мерцедес“, продолжи Вердум.

Инаку, „Ахмат Сила“ е воен крик што го популаризира Кадиров. Може да се преведе како „Силата на Ахмат“, а се изговара во чест на таткото на Рамзан, кој беше убиен во 2004 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО