Европски универзитетски игри се откажани, требаше да се одржат во јули во Белград

Петите Европски универзитетски игри што требаше да се одржат од 17 до 24 јули 2021 година во Белград, Србија, се откажани.

Новиот тремин за нивно одржување дополнително ќе биде објавен. Откажувањето е направено поради моменталната состојба со ковид пандемијата во европски рамки.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО